Plangebied

Het gaat om de natuurgebieden Kampina en Oisterwijkse Vennen en een ruim gebied daaromheen. Kampina en Oisterwijkse Vennen zijn allebei aangewezen als Natura 2000-gebieden: ze zijn bijzonder en kwetsbaar. Bij het bepalen van het gebied eromheen is vooral gekeken naar het watersysteem. Het verloop van de beken die ook invloed hebben op de natuurgebieden.

Het plangebied is gelegen binnen de gemeenten Boxtel, Oirschot, Oisterwijk en Tilburg. De kernen Moergestel, Oisterwijk en Spoordonk liggen midden in het gebied. Boxtel en Tilburg worden enkel aan de randen geraakt.

Het gebied ligt midden in het stroomgebied van de Dommel. Het grenst aan andere gebieden met een gebiedsgerichte aanpak: Kempenland-West in het zuiden en de gebieden Loonse en Drunense Duinen en Vlijmens Ven, Moerputten & Bossche Broek in het noorden.

Kaart met plangebied gebiedsgerichte aanpak Kampina & Oisterwijkse Vennen.
Kaart met plangebied gebiedsgerichte aanpak Kampina & Oisterwijkse Vennen. Klik op de afbeelding om de afbeelding te vergroten.

Deelgebieden

Vanwege de grootte van het gebied en de complexiteit van de opgaven, is er gekozen voor vijf logische deelgebieden gebaseerd op het bekensysteem:

A: Voorste Stroom

B: Reusel

C: Rosep

D: Beerze

E: Essche Stroom

Kaart met deelgebieden gebiedsgerichte aanpak Kampina en Oisterwijkse Vennen.
Kaart met deelgebieden van gebiedsgerichte aanpak Kampina en Oisterwijkse Vennen. Klik op de afbeelding om de afbeelding te vergroten.

 

Een momentje...
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen